2022. január 23., vasárnap

Hogyan varázsoljuk cseppmentessé a fürdőszobát?

 

cseppmentes fürdőszoba

Sajnos nincs a világon olyan fürdőszoba, ahol a vízcseppek ne okoznának problémákat. Eltávolításuk nem minden esetben a legkönnyebb, valamint az sem mindegy, hogy mi a tisztítani szánt felület. A mostaniakban arról ejtünk pár szót hogyan varázsoljuk cseppmentessé a fürdőszobát?

Módszerek a cseppmentesség eléréséhez

A fürdőszoba valószínűleg mindenki otthonában az a rész, amit a legkevésbé szívesen áll neki takarítani. De még ha rá is tudjuk magunkat venni a tisztításra, akkor sincs könnyű dolgunk, legfőképpen akkor nem, ha bútoraink valamint csempénk is sötét árnyalatú. Ez azért van mivel a sötétebb darabokon roppant könnyedén meglátszódnak a vízcseppeknek a nyomat. Ezek a cseppek egy fürdő esetében viszont elkerülhetetlenek, így a legjobb, ha tisztában vagyunk eltüntetésük lehetőségeivel. A mostaniakban összegyűjtöttük azokat a módszereket, amikkel könnyedén szembeszállhatunk még a makacs vízcseppnyomokkal is fürdőnkben.

Zuhanylehúzó

Zuhanykabinok esetében a legjobb, ha megelőzzük a kialakuló problémát annak kezelése helyett, hiszen így rengeteg időt spórolhatunk meg. Abban az esetben, ha van egy zuhanykabinunk mindenképp hasznos lesz beszereznünk hozzá egy zuhanylehúzót is. Sokan nem is tudják, hogy ezzel az egyszerű eszközzel mennyi időt spórolhatunk a későbbiekben. A napi tusolási rutinunkhoz mindössze plusz egy perc fog hozzájönni annak érdekében, hogy tisztán tarthassuk kabinunkat.

Vízcsepp taszító spray

Szerencsére léteznek kifejezetten erre a problémára készített termékek is. Az egyik ilyen a kifejezetten vízcsepp tisztító spray, amit bőven elég hetente alkalmaznunk fürdőnkben. Használatával több fürdés után is tiszta felületeknek örvendhetünk. Ezeket a spay-ket alkalmazhatjuk zuhanykabinunkon valamint a csempéinken is egyaránt. Gyönyörű eredményeket érhetünk el kádunkon, mosdónkon is egyaránt a használatával. Emellett a spray-k mellett szól, hogy nemcsak a vízcseppek ellen lehet hatásos, hanem a fogkrém és a szappan, valamint a vízkő ellen is hatásosnak bizonyul. Használatával nagyon könnyen eltávolíthatók a bidet szélén keletkező cseppfoltok is, így ha ez gátolt volna meg minket a vásárlásban többé nem kell ettől tartanunk. Szerencsére az álló bidet Arezzo márkától már online is megvásárolható, így akár otthonról beszerezhetjük azt és a vízcseppektől sem kell rettegnünk.

Citromsav és mosogatószer

Sokunk nem szívesen használja a bolti tisztítószereket és inkább esküszik a házilag készítettekre. Bizony ez is egy lehetőség arra, hogy eltűntethessük azokat a csúnya vízcseppnyomokat, valamint az egyéb kellemetlen szennyeződéseket. Szerencsére ezekkel a házi tisztítószerekkel is elérhetünk olyan eredményeket, mint a legjobb bolti szerekkel. A leghatékonyabb keverék talán a citromsav és a mosogatószer keveréke. Az elkészítése roppant egyszerű, 2 evőkanál mosogatószerhez a citromsavból egy kanálnyit adjunk, majd ezt végül fel kell hígítanunk kellő mennyiségű vízzel. A kapott keveréket hagyjuk 10 percig állni a kezelendő felületen. Ez az elegy remekül használható a vízkő, valamint a szennyeződések ellen is egyaránt. Amikor letelt a 10 perc menjünk át a felületen egy vizes ronggyal vagy szivaccsal majd fejezzük be egy vízlehúzóval a tisztítást. A legnagyobb előnye ennek a keveréknek, hogy szinte minden felületen alkalmazhatjuk a fürdőszobánkban.

Összegezve:

Fürdőszobánkat tehát nagyon könnyedén cseppmentessé varázsolhatjuk a zuhanylehúzók, tisztító sprayk, valamint a házi tisztítószerek segítségével, de ma már vízlepergető felületű szaniterek és bútorok közül is válogathatunk akár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bár hideg az idő, de szellőztetni ilyenkor is fontos

  Valószínűleg neked sem kell bemutatni, milyen „oroszlánszag” tud lenni reggel, felkelés után a hálószobában. Vagy éppen milyen pára tud k...