2019. március 10., vasárnap

Akvárium fertőtlenítése

Klór-dioxid alkalmazási területei


Fertőtlenítés akvárium
Akvárium tisztítása, fertőtlenítés
A klór-dioxid alapú fertőtlenítő szerek alkalmazási területe rendkívül széles és változatos. Hatékonyságának és természetbarát voltának okán akváriumok fertőtlenítésére és a biofilm leoldására is használható.

Az akvárium teljes fertőtlenítésé nem gyakran szükséges, azonban ilyenkor mindenképpen érdemes alapos munkát végezni. A halak vagy egyéb élőlények betegségének tünete nélkül is el kell végezni a fertőtlenítést legalább évente egyszer, de lehet kétszer is.

Mire van szükség az akváriumtisztításhoz?


  • fertőtlenítő szer
  • UV-lámpa vagy kvarclámpa
  • homok fertőtlenítéséhez edény.

Legnépszerűbb fertőtlenítési eljárás


Az akvárium fertőtlenítésének legnépszerűbb és legegyszerűbb módja a forralás, a forró víz használata. Ennél a módszernél arra kell odafigyelni, hogy ne forrázzuk le magunkat és természetesen a halakat és növényeket előtte távolítsuk el - üres akváriumot forrázzunk.

Nem javasolt a forró víz alkalmazása a gumitömítéssel gyártott akváriumok esetében, mert ezeknél a tömítés tönkre mehet és szivároghat.

Klór-dioxid szer alkalmazása


Az ivóvíztisztításban és fertőtlenítésben jól bevált szer a klór-dioxid, mely a pangó vizekben elszaporodott legionella és pseudomonas baktériumokat is képes elpusztítani, ezért alkalmas az akvárium tisztítására és fertőtlenítésére is. A klór alapú fertőtlenítések alkalmazása minden esetben eredményes és hatásos, használatuk közben be kell tartani a használati utasításokat és a biztonsági követelményeket.

A tisztítás után az akváriumot alaposan és jól át kell öblíteni, hogy a klórmaradványok ne befolyásolják az házi kedvencek életét.

Tisztítás házi sóval


Sós-vizes oldattal is tisztíthatjuk a kiürített akváriumot. Először szódabikarbónával áttöröljük a belső üvegfelületeket, ezután erős sós vízzel töltjük fel az üvegmedencét, melyet néhány órára állni hagyunk. A víz kiöntését követően az öblítést többször el kell végezni.

A biofilm eltávolítását végezhetjük súrolással, de a legjobb megoldás a klór alapú fertőtlenítőszer használata, mely eltávolítja a baktériumoknak élőhelyként szolgáló telepeket.

Akvárium tisztítása és fertőtlenítése. Az akvárium fertőtlenítését és a biofilm eltávolítását többféle szerrel végezhetjük. Olvasmány: Milyen kórokozók ellen hatásos a ClO2:

A tiszta víz feltétele a klór-dioxid alkalmazása tisztítószerként. Néhány téma, melyet további olvasásra ajánlunk: fertőtlenítés szakszerűen, ivóvízkezelés klórozással, klórdioxid ára, vízfertőtlenítés technológiája, gyors tisztítás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bár hideg az idő, de szellőztetni ilyenkor is fontos

  Valószínűleg neked sem kell bemutatni, milyen „oroszlánszag” tud lenni reggel, felkelés után a hálószobában. Vagy éppen milyen pára tud k...