2024. február 14., szerda

Bár hideg az idő, de szellőztetni ilyenkor is fontos

 

szellőztetni fontos


Valószínűleg neked sem kell bemutatni, milyen „oroszlánszag” tud lenni reggel, felkelés után a hálószobában. Vagy éppen milyen pára tud képződni este a fürdőszobában.

Nyáron, amikor folyamatosan nyitva tartjuk az ablakokat mindez kevésbé észrevehető, mint, amikor mindent bezárva tartunk. Ilyenkor kap fontos szerepet a szellőztetés. Ez fokozottan igaz, ha olyan nyílászáróink vannak, amelyek hermetikusan lezárják a benti levegőt.

Hogyan szellőztessünk télen?

A friss levegőre mind a szervezetünknek, mind az otthonunknak szüksége van, de nem mindegy, hogy hogyan juttatjuk be azt otthonunkba.

Az egyik szempont, amit figyelembe kell vennünk, hogy a külvilág befolyásolhatja-e azt az időszakot, amikor alkalmas a szellőztetés. Például, ha olyan útszakasz mellett lakunk, ahol nagy a forgalom, akkor érdemes a kora reggelt vagy a késő estét választani.

A módszert tekintve a legbiztosabb módszer, ha kereszthuzatot csinálunk és minél nagyobb felületen kinyitjuk az ablakokat. Ebben az esetben elegendő lehet néhány perc is a szoba levegőjének kicserélésére.

Mikor ideális a lakás páratartalma?

Ma már a modern eszközöknek köszönhetően nem ördögtől való, hogy odafigyeljünk arra, hogy milyen az otthonunk páratartalma.

Amit ezzel kapcsolatban tudni kell, hogy a 40-50 % között mondható megfelelőnek, ha ennél több az már túl magas páratartalmat jelent és könnyen penészesedés következhet be. A penész pedig nemcsak esztétikai kérdés, hanem betegségek táptalaja lehet. Ha ruhát szárítunk bent, a ruhákból elpárolgott víz nagyban hozzájárul a páratartalom növeléséhez.

Viszont, ha a megadott érték alatt van, akkor száraz a levegő, ami könnyen a nyálkahártyánk kiszáradásához vezethet, amely további bajok forrása lehet. Azt tudni kell, hogy minél melegebbet csinálunk otthonra, annál szárazabbá válik a levegő.

Ön próbál figyelni az egészségére? Ha súlyproblémái vannak, de nem boldogul a fogyással, akkor egy kiváló lehetőséget ajánlunk a figyelmébe. A fogyasztószerek, mint például a Genesis Sibutramine, az Adipex Retard, az Genesis Clenbuterol a segítségére lehetnek abban, hogy végre elégedetten nézhessen a tükörbe. Érdemes tájékozódni az Adipex P árak felől, hogy tisztában legyen mi számít kedvező ajánlatnak és hogy elkerülhesse az olcsó hamisítványokat, amelyek csak kínai utánzatok. Tegyen meg mindent Ön is az egészségéért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bár hideg az idő, de szellőztetni ilyenkor is fontos

  Valószínűleg neked sem kell bemutatni, milyen „oroszlánszag” tud lenni reggel, felkelés után a hálószobában. Vagy éppen milyen pára tud k...