2019. február 9., szombat

Hogyan lehet mindig tiszta a medence vize?

Medencék tisztítása, fertőtlenítése

Egy medencével csak gond van - hárította el nemrégiben a kormányszóvivő a riporteri kérdést: ugyan miből telik minisztertársának a legdrágább budapesti lakóparkban medencés luxuslakásra. Szegénynek mennyi gondja lehet avval a kis uszodával: zöld víz, zavaros víz, homályos víz, barna, sárga, zöld foltok, lerakódások? Alga a medencében? Rágondolni is rémes.

víz fertőtlenítés klor-dioxid szerrel
Medence tisztítása, vizének fertőtlenítése
Ám ha nem is vagyunk miniszterek, a nyári melegben az egész családnak akkor is kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt az olyan otthon, amely hűsítő vízű medencével rendelkezik. Sokak szerint ez nem luxus.
Takarékosságból a létesítmények egy része éppen ezért nem is rendelkezik automata vegyszeradagoló fertőtlenítő rendszerrel, így kezelésük nagyobb odafigyelést igényel a mindennapok során a tulajdonosoktó.

Azért, hogy medencéje minél kevesebb bosszúságot okozzon nekik, pár sorban összefoglaltuk blogunkban a medencevíz minőségével kapcsolatban leggyakrabban felmerülő problémákat, valamint az elhárításukhoz és megelőzésükhöz szükséges teendőket, vegyszereket. A budapesti Technológiai Vízkezelés Kft. ezen felül ingyenes medencevíz vizsgálattal áll ügyfelei rendelkezésére.

Fontos tudni, hogy egy-egy probléma sokszor nem egy, hanem egyidejűleg fennálló több okra vezethető vissza, így a megoldási javaslatok csupán iránymutatóként szolgálnak.

A medencék vízminőségével kapcsolatban leggyakrabban felmerülő problémák:


Fekete vagy sötétzöld pöttyök alakultak ki a medence falán és egyéb felületein.

Minden bizonnyal fekete alga van a medencevízben. Használjon Twinoxid port a címkén levő utasítás szerint.Dörzsölje le a pöttyöket, amíg el nem tűnnek. Ügyeljen rá, hogy a víz pH értéke 7.2-7.4 közt legyen. Gondoskodjon róla, hogy a szabad klórszint 0.3-1mg/l között legyen.

Sárga vagy narancssárga pöttyök alakultak ki a medence falán és egyéb felületein.

Ok: Mustáralga van a medencevízben. Dörzsölje le a pöttyöket klórdioxidos oldatba mártott szivaccsal.  Ügyeljen rá, hogy a víz pH értéke 7.2-7.4 közt legyen. Az algásodás megelőzésére használjon TwinOxide biocid szert.

Tiszta zöld víz a medencében.

Mitől lehet? A medencevíz magas réz vagy oldott vas tartalma vagy a rézalapanyagú uszodai berendezések korróziója okozza. Ellenőrizze a víz pH értékét, használjon klór-dioxid alapú készítményt a címkén lévő utasítás szerint a vasfoltok eltávolítására. A medencevíz magas pH és teljes lúgosság értéke miatt a fertőtlenítőszer nem fejti ki hatását, ezért ügyeljen rá, hogy a víz pH értéke 7.2-7.4 közt, a teljes lúgosság pedig 80-120 ppm közt legyen. Amennyiben szükséges végezzen részleges vízcserét.

Homályos, zavaros zöld víz a medencében.

Mitől lehet? Zöld alga van a medencevízben. Alkalmazzon sokkoló kezelést TwinOxide biocid szerrel a címkén lévő utasítás szerint. Majd porszívózza ki az elpusztult algát.

A Technológiai Vízkezelés Kft.további működési területei:

  • Háztartási és ipari vízkezelés, vízelőkészítés / összeszerelés, kereskedelem, szerviz szolgáltatások
  • Ipari szennyvízkezelés / összeszerelés, kereskedelem, szerviz szolgáltatások
  • Egyedi műanyag tartályok és aknák / gyártás, értékesítés
  • Uszodatechnika / magán és közcélú medencék létesítése, kereskedelem, szerviz szolgáltatások
  • Medence tisztítása, víz fertőtlenítése klor-dioxid biocid szerrel
  • Szauna, wellness / komplett berendezések és kiegészítők kereskedelm
  • Algásodás megelőzése és biofilm eltávolítása TwinOxide oldattal házilag
  • Kerti tavak, szökőkutak / berendezések gyártása, értékesítése, kiegészítők kereskedelme 
A szomszéd medencéje mindig tisztább? Nem kell, hogy így legyen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bár hideg az idő, de szellőztetni ilyenkor is fontos

  Valószínűleg neked sem kell bemutatni, milyen „oroszlánszag” tud lenni reggel, felkelés után a hálószobában. Vagy éppen milyen pára tud k...